söndag 6 maj 2018

Tips till söndagsmiddag
































Detta var vår söndags middag för kanske tre veckor sedan, tiden har liksom rusat iväg! Iallafall så var jag ute och spontanhandlade utan lista och hittade superfina ekologiska fläskkotletter på matbutiken, något som vi typ aldrig nästan äter annars. Men nu fick de följa med hem och egentligen ville jag göra en körsbärssås till dem men inga körsbär i butiken så det fick bli en sås på röda vindruvor istället!













Denna rätt passar både grillen och grillpannan inne så också då vårt nyckfulla väder!














Grillade fläskkotletter med smörstekta salviablad och vindruvssås.


Marinad till 10 små fläskkotletter.

1 schalottenlök
4 msk ljus japansk soja
3 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk lökpulver
4 msk olja (oliv- eller raps)
1 msk flytande honung
1 tsk torkad salvia
1 nypa flingsalt
1 nypa råsocker

Marinera kotletterna i en dryg timma. Fixa under tiden såsen och tillbehören! Grilla sedan kotletterna eller stek dem snyggt randiga i grillpannan!

Vindruvvssås.

1 riven schalottenlök + 1 klick smör att steka den i
400 g halverade röda vindruvor
saft och fruktkött av en 1/2 citron
1 msk lantbuljong
1 1/2 dl vatten
50 g smör 
råsocker, flingsalt, svartpeppar från kvarn

Smält en smörklick i en panna och fräs sedan den rivna schalottenlöken, den ska inte ta färg. tillsätt sedan citronsaften och fruktköttet (som du mosat ut det med när du pressade citronen), lantbuljong, vatten. Koka upp, tillsätt sedan smöret i klickar under vispning, sist druvorna och sjud långsamt drygt 5 minuter. Smaka av med flingsalt, nymalen svartpeppar och råsocker.


Tillbehör: Smörstekta salviablad, pressad potatis och massvis av machéblad

Plocka av alla salviabladen och stek dem snabbt i smör, plocka upp dem ur pannan med stekpincett så du inte får med allt smör, sprid ut bladen över det stekta eller grillade köttet.




























Godmorgon soliga söndag,
jag har inte varit inne på lilla bloggen sedan jag var på påskledighet i Hometown ser jag! Intensivt på många plan just nu, men i kameran så fanns denna lilla söndagsmiddag! 
Idag blir det fix för hela slanten här, båten ska i sjön bland annat, igår unnade jag mig att vara superlat, behövde det. Dock bockade jag av på min ToDo list att shoppa en outfit till ett av försommarens partyn och det var ju det roligaste på listan så att idag finns en del liiiite mer boring saker! Men allt blir så lätt när det är soligt eller hur?


Önskar alla en underbar söndag!


                                                                     Kram Jenny

7 kommentarer:

  1. Tack för detta goda recept och ha en fin söndag du med.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Ser verkligen gott och läckert ut! Tack för tips!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  3. Det ser gott ut. Passar säkert även en grå måndag.
    Fredagskram Bosse

    SvaraRadera
  4. Det ser väldigt gott ut och kotletter är något som vi sällan äter... detta är värt att testa. Såsen verkar väldigt spännande...
    Ha en skön helg!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  5. Ser gott ut. Gillar att blanda in frukt i maten.
    Önskar dej en fin helg!

    SvaraRadera
  6. Ser galet gott ut! Tackar för receptet, det ska testas :)
    Ha en fortsatt härlig helg...
    Kram från Titti

    SvaraRadera