fredag 30 november 2012

Yes, you can buy love



Jag fick ett lite annorlunda uppdrag i min lilla nystartade catering! För er som inte varit här på bloggen tidigare så har jag startat ett litet hobbyföretag! En dröm jag börjar att förverkliga med små små steg!

Mitt uppdrag var att styla 4 vinster som skulle lottas ut på 2 mässor. I botten av vinsterna ligger min egenkokade marmelad, annars har jag bara letat fina saker  och jag föll pladask för denna underbara pralinask som fick toppa dessa korgar!


Såhär blev de andra två, suddig bild tagen på kvällen med mobilen...

Jag valde emaljhinkar och korgar i luffarslöjd för att jag ville inte ha traditionella korgar.

Idag så är det fredag! Jag är otroligt veckovill, eftersom jag fortfarande går hemma med handen i en ruskigt obekväm skena plus att barnen två av tre är sjuka (och den tredje i karantän med dem) och har varit hemma nästan hela veckan. Vi skulle egentligen haft vänner från byn på middag ikväll men det fick vi ju ställa in och istället sikta på film och popcorn.

Ska krypa in i förrådet och leta upp jullådorna, maken är proffs på att stuva undan saker i förrådet så att det är en utmaning som kommer att ta sin lilla tid!


               En fantastisk fredag önskar jag er!

                                                            Kram Jenny


måndag 26 november 2012

I lördags kväll blev jag förälskad...

Bild från Country Style
I dessa ljusstakar, Mikaela Willers Barockljusstakar i ljusaste turkos prydde borden på festen jag var på. Visst har jag sett dessa hur många gånger som helst tidigare, men aldrig i den här underbara färgen. I tanken bor det redan två på vårt köksbord, kan jag vara så materialistsik att jag även önskar mig dessa av tomten? Önska sig får man ju, men han har inte med sig allt säger jag till barnen så det gäller väl även för mig!

Idag så har jag ägnat halva dagen åt att skrota runt härhemma och börjat ägna mig åt advent iallafall pyttelite. Jag har slagit in paket till flickornas paketkalender och sen ålade jag in under gästsängen och drog fram första julsaken!


Ett stort hjärta i trä som jag införskaffade förra året. Jag satte det bredvid gamla hästen vid matsalsbordet för där stod det förra året. Julen är inte röd i det här huset, den är vit med en massa julblommor och natursaker.

Jag har packat upp en kasse med lite shopping från Zarah home från semestern och piffat med nya tvålar som fanns i den. Jag gillar deras tvålar som har ett superbra pris. Nu finns ju gränser för hur mycket tvål man kan dra hem.




Men dessa och några till blev det!  Också två vita kuddfodral som låg och väntade i en fyndlåda, älskar såna lådor och kan stå och gräva hur länge som helst till min familjs förtret!


De fick en plats i blocketfyndade Ektorpsdivanerna. nu skriker flickorna på mat så att jag ska värma leftovers från söndagsmiddagen. Oxrullader efter Per Morbergs recept, med gräddsås och pressad potatis och gelé. Mums!

Sedan när dammet har lagt sig så ska jag greja lite, har fått ett uppdrag att fixa korgar som ska lottas ut på en mässa. Jag är inte helt på banan med det känner jag! Hoppas att kunna sjunka ner i soffan och se "Lykke" vid nio iallafall!

                   En fin start på veckan önskar jag er,

                                                               Kram Jenny

söndag 25 november 2012

En vinnare i utlottningen och en award

De senaste dagarna har rusat fram och inte givit mig någon tid över till att blogga!

Idag så hade vi en dag som var helt blank i kalendern, underbart! Vi började den med att Ärtan drog en vinnare som har vunnit två muggar gjorda av Severa Malmnäs



Och vinnaren är...
                                     Helena

Mejla mig din adress så skickar jag muggarna till dig! Jag sitter just nu och dricker dagens sista kaffe i en av mina!


Muggarna har blivit favoriter här hemma hos både J och mig!

För prick en vecka sedan så fick jag en Liebster award av Nilla med fina bloggen

                              Lifes silverlining and I





I accepterandet av awarden ingår att man svarar på 11 frågor:

What makes you happy on a monday?

Många små fantastiska saker som händer på en vanlig måndag hemma och på jobbet. Jag älskar vardagen!

What drives you to write your blog every day?

Det är otroligt roligt, jag velade väldigt länge innan jag började. Nu har jag hållit på sedan april och jag känner att jag vill lära mig mera om fotografering och även bildredigering där jag är helt novis! Allt pyssel med inredning och mat har jag hållit på med i många många år detta blev att ta det ett steg till!

Where do you want to live if you could choose freely?

Där jag bor idag, jag älskar vår by som är så lantlig trots närheten till city.

Citygirl or countrygirl?

Båda, som framgår av svaret ovan! Men jag drar mera åt countrygirl, jag är mest härute men vet att jag är i city på ett kick!

Which is your greatest asset according to yourself?

Min energi!

What do you think your friends would say is your greatest asset?

Hmm att jag är glad och snäll kanske!? (Skratt)

Favoritefood?

Råbiff och Moules Frites

Do you have a famous person you are inspired by?

Väldigt många människor inspirerar mig, men jag kan just nu inte komma på någon känd.

Do you belive in the power of thougts?

Ja det gör jag.

Where do you want to go on your next vacation?

New York, har aldrig varit där, planerar att åka dit i Juni då vi har 10årig bröllopsdag!

What is luxury too you?

En massa saker! Det kan bero helt på stunden, det kan vara en liten stund av tid som blir över till mig till exempel att få en stund över i bilen utanför bollplanen innan barnens träning är slut och ha varit förutseende nog att ha tagit med en latte och ett magasin! Det kan vara att köpa ett lyxigt klädesplagg som igår, en klänning i ljusrosa siden till kvällens fest! Det kan vara känslan av ett iskallt morgondopp...

                       Sedan ska man:

Meddela den som är nominerad på både din och dennes blogg. Svara sedan på de 11 frågorna och sedan ska man egentligen göra 11 nya frågor men jag väljer att ta samma att skicka vidare till er som jag nominerar. Länka till dem du nominerar i din blogg.

Utmärkelsen ska gå till bloggar med mindre än 200 följare på google. Det har jag inte kunnat kolla på alla så om jag ger denna award till någon som har flera följare så är det för att jag inte har lyckats att få fram det på alla!

Jag gillar väldigt många bloggar så jag hade velat nominera flera men jag har valt dessa 11 bloggerskor, utan inbördes ordning

                                  Petronella
                       Jannike
                      Johanna
                      Anette
                      Anki
                     Kammebornia
                     Linda
                     Angelica
                    Judita
                    Maria
                    Frida

Känn er helt fria att göra vad ni vill med awarden! Om ni vill skicka den vidare!

Nu ska jag knyta ihop den här veckan som har toppats med 40årsfest i fredags och 50årsfest i lördags!

En tidig kväll kommer det att bli i vårat hus....

                                                                                    Kram Jenny






                                           

onsdag 21 november 2012

Happy lights på nya vita väggen


Igår när jag gick här hemma och drog runt med dammsugaren och moppen med en hand så var min morot att jag efteråt skulle åka till vårt närmsta centrum och belöna mig med den här ljusslingan! Så nu är det vitt, vitt, vitt i TVrummet. Jag är så nöjd, stryker förbi och tittar på rummet ibland! Det blev större och ljusare. Idag har vi ju bara ytterligare en sådan grå,grå dag så bilden är lite dyster.. Det var andra tapeten vi målade över, tapeter som vi valde när vi byggde huset. Många val är det som ska göras då och en del missar blir det. Att måla över tapeter med vit färg är ju enkelt att rätta till dock. Vilket inte allt är, det mesta är ju ändå lyxproblem som är ganska lätta att leva med!

Idag så har jag gjort tryfflar och bakat mini-citroncupcakes till vännens 40årsfest på fredag.



Jag har gjort tryfflar med lakritssmak, jag är ju helt inne på lakrits nu som ni märker.

Jag utgick från systrarna Eisenmans recept:

Ca 25 stycken chokladtryfflar

225 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
1 1/2 dl vispgrädde
25 g smör

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra om. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Låt stå i kylskåpet tills tryffeln har stelnat minst 4 timmar.

Ska man göra många så kan man låta tryffeln stelna i en liten fyrkantig form klädd i plastfolié. Sedan lyfta upp den med hjälp av folién på en skärbräda och skära i rutor. Inte lika snyggt som handgjorda bollar men jag ska göra 100...

Jag gjorde dubbel sats och smaksatte med drygt en matsked lakritspulver. Dessa planerar jag att innan servering rulla i finkrossade Werthers kolakarameller. I mitt huvud är det en fantastisk smakbrytning, jag hoppas att det är det i munnen också!
En till dubbel sats blev det som jag smaksatte med mintdroppar och som sen ska rullas i finkrossade polkastänger.

Nu ska jag äta en sen lunch av Leftovers och njuta av tystnaden innan jag ska till tennislekis med Ärtan.

Glöm inte utlottningen! Sista dagen imorgon att vara med!



För en lott skriv i kommentarsfältet, om du har en blogg kopiera bilden där, och länka till mig så har du två lotter!

                                              Kram Jenny

måndag 19 november 2012

Ny vecka, nya plättar


Så var det måndag igen! Jag är ju lite veckovill när jag går hemma med handen i paket men på något sätt så har man ändå en massa saker på agendan. Är bara hemma och vänder mellan ett möte på jobbet och tandregleringen med Pärlan.

Äntligen hittade jag nya plättar i luften igår som inte satt på nån båge! De är min absoluta favorit, och har varit svåra och få tag på men igår så på matbutiken! Inte mindre än sex stycken åkte med mig hem! Det har blivit en favvo att ha i den här loppisfyndade krukan i vardagsrummet. Den är stor och kräver fyra plättar!


Så i prinsesskrukan i Ärtans rum!

Helgen har gått i rasande tempo, lyckligtvis så blev jag nöjd med tilltuggen jag provlagade till vännens 40årsfest som är på fredag. Jag lagar inte mat i samma tempo direkt med en hand..

J har målat...



Femte strykningen i morse innan jobbet, det går åt lite färg att måla över randiga tapeter.

Jag måste erkänna att jag älskar när J har målarjeansen på¨sig, fulla med vita färgstänk, då kan han känna sig lite extra älskad!

Måste rusa! Har ni provar Renée Voltaires Misosoppa? Perfekt när man är på språng, den och så två kokta ägg och så är man hemma med lunchen en dag som denna!




            Ha en fin vecka allihopa!             Kram Jenny

lördag 17 november 2012

Godmorgon lördag



 
Det kom ett paket från HMhome med dessa örngott i ljusgrått linne. Jag ville ha hela bäddseten egentligen men velade om jag skulle ha vita eller grå. Så jag provade lite lätt med fyra grå örngott. Jag älskar färgen så att det får bli grå påslakan också!
 
 


Helst av allt så skulle jag vilja att tomten kom med dom! Vi har dragit ner jättemycket på julklapparna i vår familj så att vi vuxna har en annan vuxen som vi ger till och så snurrar det runt år till år. Jag vet att min tomte i år brukar läsa här så här kommer en liten inspirationsbild från HMhome!



Hmm det låg lite annat i paketet också, ni som läst här innan kanske minns att jag tänkte hösta till det med gula kuddar! De kuddarna har åkt tillbaka igen, jag vet ju att jag inte alls gillar starka färger och dessa bara låg och lös i soffan och skar sig mot allt, egentligen var de jättefina och bra kvalitet för det priset, men nej inte här de ska bytas mot dessa:




De kommer att bli mycket bättre, de kan hitta en plats lite varstans här i huset! De är inte heller höstiga eller så utan funkar mera året runt. Förresten så är det försent att skapa höstkänsla! Vi går direkt från sommarfeeling till advent hos oss! Vi hoppade hösten inredningsmässigt i år!

Vad ska ni göra idag? Lördagsförmiddagar innebär ibland en liten stunds egentid för mig, J har redan åkt till balettskolan med Sessan och Ärtan. Och på hemvägen så köper han färg! För sedan ska randiga tapeten målas över! Pärlan ska snart på fotbollsträning, då blir jag ensam i huset och ska provlaga lite mat till en väns 40årsfest som är nästa helg, så idag ska min familj få provsmaka en liten kall tomatsopa som ska tas som en liten shot, minismå citronmuffins med frosting  och några andra munsbitsstora saker! Det ska nämligen bli party med mingel på stående fot så att allt ska kunna tas i en tugga!

Glöm inte utlottningen i förra inlägget, sitter nu och dricker morgonkaffe i en sån mugg och jag älskar den, ny favorit blev den fort!

                                 Ha en underbar lördag allihopa!  Kram Jenny




onsdag 14 november 2012

En liten utlottning!

Detta är mitt hundrade inlägg! Jag vill verkligen, verkligen tacka alla er som kikar in här då och då.

               TUSEN TACK!

Tack alla ni som lämnar kommentarer och mest av allt tack till Petronella med ljuvliga bloggen Prinsessorna på Bellevue som gav mig en blogaward när jag var bortrest från bloggen! En utmärkelse som det är tänkt att jag ska ge vidare till 5 andra bloggar. Hmm jag har tänkt och tänkt och plockade till slut ut fyra bloggar men sen var det så många kvar som jag ville ge till... Så jag väljer att avstå. Jag brukar försöka att lämna spår efter mig på de bloggar jag följer och jag ska utöka min blogglista med flera inspirerande bloggar! För inspirerande bloggar och bloggerskor finns det ju så många!

 
    Jag tänkte lotta ut två underbara handgjorda keramikmuggar istället! Jag beställde åtta stycken av  keramikern Severa Malmnäs som också är en underbar kock, och jag tänkte låta någon annan få två stycken! Muggarna är i en mild ljus blågrön färg och tål både micro och diskmaskin, underbara att dricka ur.


Skriv en kommentar att du vill delta så har du en lott! Har du en blogg så får du ytterligare en lott om du kopierar den understa bilden och länkar till mig från din blogg! Utlottningen pågår en vecka till den 22/11.

Nu ska jag laga middag här blir det Pasta Pomodoro ikväll, Leila Lindholms recept.

Ha en fortsatt fin onsdagskväll!             Kram Jenny

söndag 11 november 2012

Farsdagslunch


              
                                   Baconsallad med lakrits

2 portioner

100-200 g grönkål (Jag tog blandad sallad)
1/2 rödlök i små tärningar
1/2-1 granatäpple (Jag tog ett helt stort)
1/2-1 äpple i tärningar
250 g bacon i skivor

Dressing:

1 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
2 tsk citronsaft
1 msk sweet liquorice syrup eller salty liquorice syrup
1/2 tsk raw liquorice powder
Salt & peppar

Skär grönkålen i tunna strimlor och ta bort grova delar. Ta ut kärnorna ur granatäpplet. Blanda kålen med granatäpplekärnor, äpple, rödlök. Blanda ingredienserna till dressingen och vänd ner den i salladen. Stek baconet knaprigt och toppa salladen med det!

Receptet kommer från www.lakrids.nu och det är även därifrån som lakritssirapen och lakritspulvret kommer ifrån. Lakritskladdkakan som jag skrev om i torsdags är en helt vanlig chokladkladdkaka som jag tillsätter lakritspulver i önskad mängd i beroende på hur mycket man älskar lakrits!

Den här salladen tyckte vi var supergod! Det var första gången vi testade den och den kommer garanterat att göras flera gånger! Efter denna lilla sallad åt vi fisk!


             Halstrad torskfilé med potatis- & blomkålspuré

4 port

4 tjocka bitar torskfilé à 150-200 g
saft av en lime
1 tsk socker, 1 tsk salt
5-6 potatisar av mjölig sort
1 litet blomkålshuvud
1 msk smör
1-2 dl creme fraiche
salt och vitpeppar
1 ask sockerärtor
1 rödlök, 2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning

Sky:
1 dl balsamvinäger
1 dl rött vin
2-3 msk råsocker

Lägg utfilébitarna på ett fat, pressa över limesaft och strö på socker och salt. Skala och skär potatisen i bitar. Plocka blomkålen i mindre buketter. Koka potatis och blomkål mjuka var för sig i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa samman till en slät massa, tillsätt smör och creme fraiche. Vispa purén slät, salta och peppra. Låt balsamvinäger, vin och socker koka och reducera efter smak. Halstra torsken i smör på låg till medelvärme några minuter. Hetta snabbt upp lök, vitlök och sockerärtor i olja. 

Detta är en fiskfavorit i vår familj! Jag och flickorna bakade också en tårta till J! Receptet kommer från Femina ursprungligen men jag har bara kvar halva i min receptsamling, så andra halvan är författat av mig!


                                                   Kolatårta

200 g sötmandel
2 dl florsocker
3 äggvitor

Glasyr
1 dl grädde
1/2 dl socker
1/2 msk sirap

2 dl grädde
1 tsk neskaffe
1/2-1 tsk kakao

Skålla och mal mandeln, tillsätt florsocker. Vispa äggvitorna, tillsätt. Häll i smord bröad form, grädda 20 minuter i 175 grader.

Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka till en tjock kräm, bred på den varma kakan.

Vispa grädden och smaksätt med kaffe. Pudra över kakao.

Vad gör ni ikväll? Själv sitter jag i soffan framför Beckfilmen och försöker hitta ett läge för min boxhanskeförpackade hand med opererade fingret. Jag skrev i förra inlägget att det är ett neverendingstoryfinger! Jag har opererat det för andra gången och flyttat ben från handleden till fingret som jag har brutit flera gånger. För att jag inte ska bryta det igen. En liten åkomma som vållat en del stök...

Nästa inlägg blir mitt hundrade! Det tänker jag fira genom en liten utlottning!

                                                     Kram Jenny







torsdag 8 november 2012

Äntligen tillbaka...

här på bloggen!



Detta är för 5 dagar sedan och ändå känns det redan avlägset... Men ett underbart avbrott jag tänkte skriva i hösten men jag älskar hösten så jag skriver i vardagen istället. Jag älskar visserligen vardagen med, men ännu mera efter ett avbrott i den! Vi har varit hemma några intensiva dagar, bagaget kom efter oss, 3 timmars sömn innan jobbet...

Men nu sitter Ärtan och jag hemma och äter lunch en helt vanlig torsdag, Jag opererade fingret igår så jag kan inte jobba på ett litet tag. Gott om tid till att gå hemma och kolla på allt som jag vill fixa med. Dessvärre fixar jag inte så mycket med mitt jättebandage om handen.

Ett projekt som ska bli klart till jul är iallafall att måla över tapeten i TVrummet till vitt, vi har ju vår svarta spiraltrappa i järn där och det lilla rummet blir för rörigt med både tapeten och trappan. Jag vill helst ha vita väggar överallt men hade en tillfällig hangup på Ralph Lauren-tapeter när vi byggde huset. Detta blir den andra tapeten vi målar över...




Här ser ni lite av rummet som ska få en make-over. Spegeln hänger över soffan, lite svårt att hantera kameran med jättebandaget men efter några dager vänjer man sig! Det är inte första gången, ett neverendingstory-finger är det!

Lite ny belysning ska det också bli har jag tänkt.


Lampan Hektar från Ikea har jag tänkt ska ta upp den svarta trappan, jag gillar det överdimensionerade lamphuvudet.




Sen en sån här happy lights bollslinga i vitt att lägga på spegeln. (Bild från Nord Design). Den har funnits i närmsta favoritbutiken länge men jag tar inga förhastade beslut till vad som ska hem till mig. Jag tänker fram helhetsbilden lääänge först. Ibland så länge att saker och ting hinner utgå!

Jag hade en tidning som väntade på mig när jag kom hem...


Japp det är jag, ovan känsla... Det är tidningen Fri Köpenskap som är dagligvaruhandelns nyhetstidning som kommer en dag i veckan och som skriver om allt som har med branchen att göra och som uppmärksammar nya fenomen som mat och livsmedelsförsäljning i sociala medier.

Nu ska Ärtan och jag baka lakritskladdkaka, det funkar med en hand, bara att röra ihop allt i kastrullen man smält smöret i! Får snart hem ett gäng fikasugna flickor från skolan.

                                 Kram Jenny